Monday, June 8, 2009

Mandi2 di Berkelah...


ptg td, aku ngan dak2 laki klas aku pegi mandi2 kt Hutan Lipur Berkelah, Pahang...da lame aku xrase mandi sungai...rasenye da 3 @ 4 taun aku xmandi sungai...lame tu...rase2nye da blh pecah rekod Malaysia kot...hehe...

perjalanan ke tmpt tu amek mase, lebih krg 30 min...tp sblm tu kitorang gi kenduri kawen akak cafe yg kitorang gelar 'akak cun'...da name pon mkn free, xkn nk lps...btol x ??? lps mkn tu baru kitorang gerak gi Berkelah...

on the way nk smpai tmpt tu, rumate aku, si 'Klod' tu blh lak bwt aksi paling menarik yg penah aku tgk...jatoh moto...xde angin, xde ape, tetibe jatoh....sbb tyr dpn de masok lubang...hahaha...da tau jln nk masok tmpt tu xelok, ko gi memain lak...sape soh leke, kn da jatoh...naseb bek ko xpape...moto ko tu bek ko gi jual je...da brape kali da ko jatuh ngan moto tu...membe2 aku kate moto tu 'suey'...btol ke ?? aku mane caye sgt bnd2 ni...huhu

okeh2, smbg balik...da smpai tmpt tu, kitorang tepakse lak bwt "jungle tracking" nk gi tmpt air terjun tu...wahaha...jauh weii...da lame aku xbwt "jungle tracking"...best la pulak rasenye..tp kesian lak kt membe2 aku yg kepenatan...aku xrase pnat pon sbb best...mencabar seyh...aku siap blh jatuh slow motion lg...haha...saket syial...

da sampai kt air terjun tu, aku pon pny la exited nk terjun mandi...sekali, kerol kate air kt situ dlm sgt...aku try gak la masok gak...tp air kt situ da lebih paras leher aku...adess...aku ni da ar xpandai berenang...kang, xpepasal aku masok paper muke dpn...haha...dgn cadangan kerol, dan cadangan tu dikuatkn lg oleh aku, kitorang pon gi la mandi kt bwh cket...kt bwh tu air xla dlm sgt....paras2 leher aku...yang mandi kt ats tu hanyelah mereke2 yg reti berenang, iaitu, Klod, Nabil n Fuady (btol ke aku eje ni ??? huhu)...

air kt ctu mmg best...sgt sejuk...da rase cam nk mandi pg la pulak time mule2 masok air...tp aku pakse gak diri aku masok air sbb, xkn xmandi kot...pnat2 pnjt bukit, pastu xmandi...rugi oooo....pastu, adegan perenang2 yg sgt xreti berenang pon bermule...yg mandi kt bwh time tu, aku, wan, papa, adek, kerol, solah ngan apik...best2 dpt mandi sungai...lps gian aku xdpt mandi sungai...berenang punye berenang, kaki aku terkene batu...pedih giler...tp aku bwt xtau je...mls nk lyn...kang klu lyn, lagi saket...btol x ??? hihi

da puas mandi, kitorang pon begerak la balik...dlm pukol 6.30 kot gerak balik...time balik mmg best...sbb dpt bawak high speed...time pegi bwk slow sbb xtau tmpt...lgpon, mmg aku kene balik cepat, sbb da janji ngan seseorang nk bg pinjam moto...sape beliau ??? tny la aku...haha...mereng btol ko ni amat... xD

okeh2...mase utk tgk gamba lak...korang mesti nk tgk kn gamba2 kami men air kt Berkelah...tipu la klu korang xnk tgk...hehe...jom2 xD

1st time tgk daun buluh...haha xD


ayok...amat pengsan..xtau...haha


apsal rambut aku sgt skema time ni ??? haha xD


tulun2...batu nk jatuh da ni...huhu


bantulah kami yg sgt comel ini...hakhak


adekah aku poyo ??? huhu xD


kami sgt xpandai berenang...hakhak

p/s : rabu nnti, klu duit cukop, nk gi Bukit Gambang Waterpark lak....sape nk ikot jom...hehe xD

3 comments:

penjenayah.merah.jambu on June 8, 2009 at 5:06 AM said...

hahaha..ko memang poyo.
aku lagi suke mandi kat shower dari kat tmpt luar..leceh woo pompuan nk salin2 bju ni..kih3..

nOuGAt on June 8, 2009 at 5:16 AM said...

sape soh ko jd pompuan...haha...
ala, kn ade bilik salin bj...
tukar je la kt ctu...
yg ko gi tukar dpn org ramai mmg ar leceh..hakhak xD

Anonymous said...

hahah...mmg poyo ar gmbr ko..

 

© 2009 - ~nOuGAt’s Weblog~

Best viewed in 1400x900 resolution
using Mozilla Firefox