Thursday, November 27, 2008

huahahaha !!!

aku da mls nk update blog...
sori ar sbb skrg aku bz donlod cite...
klu korang nk tlg tuliskn blh gak...
hehe xD

update my conky....

nk source code conky ni mintak la source blh bg2 camtu je...hehe
thanks to melayubuntu sbb bg source conky ni...aku just edit cket2 je...

Saturday, November 8, 2008

Rahsie name akuh !!!

What Mohamad Sharizal Means

You are confident, self assured, and capable. You are not easily intimidated.

You master any and all skills easily. You don't have to work hard for what you want.

You make your life out to be exactly how you want it. And you'll knock down anyone who gets in your way!

You are well rounded, with a complete perspective on life.

You are solid and dependable. You are loyal, and people can count on you.

At times, you can be a bit too serious. You tend to put too much pressure on yourself.

You are truly an original person. You have amazing ideas, and the power to carry them out.

Success comes rather easily for you... especially in business and academia.

Some people find you to be selfish and a bit overbearing. You're a strong person.

You are usually the best at everything ... you strive for perfection.

You are confident, authoritative, and aggressive.

You have the classic “Type A” personality.

You are balanced, orderly, and organized. You like your ducks in a row.

You are powerful and competent, especially in the workplace.

People can see you as stubborn and headstrong. You definitely have a dominant personality.

You are the total package - suave, sexy, smart, and strong.

You have the whole world under your spell, and you can influence almost everyone you know.

You don't always resist your urges to crush the weak. Just remember, they don't have as much going for them as you do.

You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something.

You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.

You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.

You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing.

You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don't stick with any one thing for very long.

You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.

You are incredibly wise and perceptive. You have a lot of life experience.

You are a natural peacemaker, and you are especially good at helping others get along.

But keeping the peace in your own life is not easy. You see things very differently, and it's hard to get you to budge.

You are relaxed, chill, and very likely to go with the flow.

You are light hearted and accepting. You don't get worked up easily.

Well adjusted and incredibly happy, many people wonder what your secret to life is.

Monday, November 3, 2008

F1 final battle..

hoho...da lame aku giler bln 10 ari tuh...peargh...pnat2..naseb bek la tetibe je aku rase cam nk menulis...huhu...rindu seyh nk menulis...

tanggal 3 novenber, pukul 1 pagi waktu Malaysia...berlaku 1 perlawanan terhebat F1 yg aku tunggu2 musim sygnye, aku xdpt tgk live...sebok tol dak2 tu nk tgk bola...naseb bek la aku penyabar...tgk live timing kt je la yg aku mampu bwt sbb xdpt tgk live...huhu...da ar driver harapan aku kalah...1 point je lg...sial ko hamilton...naseb bek aku xde lesen F1...klu x da lame aku langgar ko dlm rase td...aku xpuas ati tol ngan hamilton ni time race kt China ari xpe...musim dpn still ade...aku harap lg best la dr musim ni...huhu

final test aku start 4 aribln nnti n abeh 13 ari bln nnti...sem ni aku kene kwb 5 paper...byk tol...ditambah2 lak ngan aku ni mls nk ape yg ptt da la...yg len hentam je la labu...ape la nk jd ngan ko ni mat...bile la ko nk rajin ??? hihi...

p/s : aku ltk gamba result F1 kt bwh ni utk tatapan korang...klu xnk tatap pon xpe...yg penting aku da ltk...huhu...adios...syg kt korang2 wahai pembace celoteh aku yg mengarut nih... ;)

Friday, October 10, 2008

Let's coutdown together

The new version of Ubuntu will be release...the version is Ubuntu 8.10 and the name given is Intrepid Ibex. I hope that this version have many feature that can help user use this OS more efficiently

Tuesday, September 23, 2008

EkSiDeN !!!

smlm aku dpt kabar berite yg xbek...peacefan a.k.a iqbal eksiden xjauh dari umah yang de bwk melanggor kete...hurm...kemalangan tu jd time iqbal nk gi astaka...nk gi tlg bg jaket fakulti bdk2 junior...time eksiden tu aku da ade da kt astaka...aku gi ngan lan...camne blh jd ??? aku pon xbrape sure...kang klu aku cite dari ape yg aku dgr salah klu nk tau cite sebenar, korang tny la dak iqbal tu erk...

yg aku tau skrg ni...rumate aku yg merangkap tuan moto yg eksiden tu skrg ni kene gi klas ngan aku...sbb moto de mmg da xleh jln da...mmg kene masok bengkel...wajib masok...hihi...

mlm td...waktu gi angkat moto tu...skate aku la yg kene jd tayar dpn moto tu sbb tayar dpn moto tu da xleh jln...sangkot kt enjin...kire berbakti gak la skate aku tu smlm...huhu

p/s : bal..len kali bwk moto tu slow2 la cket...kt cni bkn highway...

Monday, September 22, 2008

~~~SeLaMaT HaRi RaYeR~~~

Lalala...saje je nk ucapkn selamat hari rayer awl2...kang nnti klu aku blk kl bz lak nk bwt sume ni...

so, dikesempatan ini...aku nk mintak maap kt korang2 sume klu aku ade terkasar bahase ke..tersepak ke...termaki ke...sori byk2 tau...nk mintak maap dr ujong rambot smpai ujong kuku kaki...haha...

to my honey bunny "dak bucuk"...sori klu sy ade bwt slh...but...u still in my heart...luv u sooo much mucuk2....

to my parent n adik...abg nk mintak maap klu ade bwt slh...terkasar bahase ke...da la blk umah jarang2...pastu buat slh lak..huhu...jahat tol aku nih...ish3...

p/s : jpmpt la dtg umah aku erk...umah aku sentiase terbuke utk korang beraye... ;)

Thursday, September 18, 2008

namakan proton MPV

waaa....aku nk masok contest database de full lak...ape cer ??? huhu...aku akan try submit smpai blh...xkire...huhu...

p/s : aku nk masok sbb blh mng ooo dpt kete free xD

Cara2 nk tempah bj...

Utk bdk2 klas aku...korang bg je la order kt aku...klu utk org2 luar UMP korang email dulu order korang...saiz cam bese la...yg psl XXL tu korang order la dulu...nnti aku tny org kdai tu ade XXL ke x...

nnti lps raye aku bgtau camne korang nk byr...sblm raye ni bz cket ar...huhu

email aku --->

Wednesday, September 17, 2008

Update : Baju Ubuntu...

Okeh2...ade update cket dlm design bj ubuntu...korang pilih mane yg smart...nk order tros pon blh...nnti lps raye aku gi order kt kdai...klu nk sblm raye ssh cket ar...coz aku tgh bz nih...lps raye blh ar...pape pon klu nk order je erk...harge nnti aku bgtau...maybe dlm RM25 je kot...

gamba yg kt bwh tu...yg kiri tu dpn n yg knn tu blkg...c'mon2...order cpt...huhu

p/s : disbbkn aku bz, xdpt la korang nk beraye ngan bj ubuntu erk..huhu xD

Sunday, September 14, 2008

Ubuntu T-Shirt

ini secret projek aku ngan adek a.k.a faiq...time tu kol 5 pg...aku bg cadangan kt de...aku srh de lukis ape yg aku lukis utk t-shirt ubuntu ni...last2, kol 6.30 pg...aku gi tgk de design sndri...lg smart dr yg aku sketch...hihi...pape ar...janji smart...korang komen2 la erk...korang pilih mane 1 ptt print kt dpn and mane 1 ptt print kt blkg...

design ni br prototype je...klu aku dpt respons yg OK aku on je klu nk jual t-shirt nih...huhu xD

Saturday, September 13, 2008

My Ubuntu With Conky...

What is conky ??? conky is a system monitor can show ur CPU temperature, CPU usage ang many more...

Saturday, September 6, 2008

Update My Ubuntu...

Ubuntu aku skrg da blh run fail .exe...hehe...pnat tol nk blaja care gune hasilnye puas hati...walaupon xsume blh run tp ok la dr xleh run lgsg... :-)

Monday, September 1, 2008

pose x ??

selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada sumua pembace blog aku ni...taun ni pose pnoh2 tau...klu xpnoh...xleh raye...haha xD

tgh hari td aku dpt 1 msg skype dr tulis sesuatu pkai emoticon skype...aku respect ko ar solah..mmg smart giler pon akan kate bende yg ko bwt tu smart..hehe...kt bwh tu aku ltk sblm ngan selepas gamba tu...korang bygkn sndri la erk camne effect emoticon tu jd...coz aku xdpt copy full emoticon tu...huhu

Saturday, August 30, 2008

Boring Morning ni mmg boring la, nak bangun awl x dpat, bangun2 org lain ader yg tgh tido lg. Bgn la woi dan wat sesuatu pada hari ini.Buku, ak nk baca buku la pagi ni. Ak nk sembat aper jer jenis buku yg ak leh dpat dari blik ak ni. Nk baca biar hilang tensen & biar ak lupa dunia ni utk seketika.

Thursday, August 28, 2008

new author !!! i've add new author to this blog...the author is iqbal a.k.a peacefan...hope he will write a post at least once a week, because he also as busy as many assignment to do...

i add him bacause he have help me to write a post once....the post is alkisah...

if u want know more about him, u all can add his friendster...under there is his picture...

Tuesday, August 26, 2008

nk kene nih !!!

adeh...aku rase ade org hack switch blok aku nih...klu aku dpt trace ip korang siap ar...skrg ni dlm proses mencari...pastu aku nk cari password switch blok aku nih...nk bwt 1 profile urk aku...hehe xD

Wednesday, August 20, 2008

My Latest Project...

Recently, i'm thinking about some project to do during this semester. Many ideas come directly to my big nugget on top of my head (a.k.a brain), but i've shortlisted them into a few. They are :-

1. Make a new layout for my blog (will be finish before 31.8.2008)
2. Test the firewall in my Ubuntu
3. Make a database for Patient Management System (this is for my database class)
4. Make an Inventory Management System (for my Web Programming class)

p/s : wait for my blog new template.hope you will like it ;)

Tuesday, August 19, 2008

My Ubuntu Desktop

Camne aku nktrgkn ubuntu ni erk...ramai tny aku...ubuntu ni a part of weyh...huhu...kt cni aku ltk gamba2 desktop aku lps aku install compiz fusion...

My XP Desktop...

Korang komen2 la erk...bgtau ape yg lbh n kurang... ;)


ape kes ko nk block website utk donlod plugin flash ??? bodo ke ape ??? menyusahkn org tol...reason de block "kids time wasting"...adeh...xmunasabah lgsg plugin flash tu buang mase...klu org yg maintanence server ni tgk, sndri phm la erk....

Monday, August 18, 2008

left-handed day...

waaa...aku terlps sambut hari kidal sedunie...huhu...actually hari kidal sedunie disambut pada 13 Ogos setiap tahun...tapi ntah camne aku blh telupe...

cian membe aku yg kt mexico tu...aku xwish kt de wish kt aku...just aku je yg da lame xbkk ngan esemen & suksis...

p/s : to all the left-handers arround da world...i wanna wish u all a HAPPY LEFT-HANDERS DAY 2008

Saturday, August 2, 2008

T - Sprint idamanku...

ko ni sepul...pepagi bute ko da igtkn aku kt basikal idaman aku tuh...teringat blk zaman2 aku suke race beskal...pecahkn rekod kt kem tmpt aku tinggal beb...syg time tu pkai enset 3310 je...klu x da lame aku rakam aksi pemecahan rekod tu...

bukit yg mempunyai kecondongan dlm 75 darjah kot n ketinggian dlm 8 meter kot , aku redah slambe je...haha...xcaye tny la saksi kejadian a.k.a member yg same giler ngan aku...incik dolah a.k.a pon cam xcaye aku lps nek bukit tu...huhu...

tp nk bwt tu 2,3 kali try ar...1st try aku terjatoh...injured...rehat 2,3 hari...pastu 2nd try aku nek suku, pastu trn blk...haha..cuak seyh...kali ke-3 aku redah je....fuhh...terbang seyh time kt puncak bkt tu...landing besepah...haha...best2...

kt bwh tu aku ltk gamba basikal idaman aku...klu ade yg rase nk sponsor blh la hulur2kn bantuan...hehe...harge xseberape....lbh krg same harge laptop aku... rm3+++...haha

da lame xupdate ???

disebabkn kebizian yg terlampau + ngan kepenatan yg terlebih2...aku da jrg update sarang tebuan aku nih...huhu...sem ni aku tersgt2 la sebok...kdg2 tido pon xcukop...esemen bersepah...ditambah lak ngan aktiviti suksis yg kdg2 je aku pegi (sbb ade klas la...n bgn lmbt...hehe)...

sem ni aku kene bwt 2 group esemen...2 individual esemen...present xyah cite ar...sume esemen kene present...adeh...byk tu keje aku....

utk group esemen yg pertame, yakni utk subjek database, group aku yg terdiri drpd aku sndri, fieka n jaja (cik noorlin yg plh...bkn aku...jgn mrh boss..hehe), kitorang plh patient management system...system ni blh pkai utk klinik je...klu nk pkai utk hospital kene update2 cket...

utk group esemen kedue lak...subjek aku yg terdiri drpd aku sndri lg, afiq, fieka n jaja...kitorang plh bwt courseware subjek ni...ape tu courseware ??? courseware tu alat yg digunakan dlm pembelajaran...xkesah la kt klas ke, umah ke...mane2 je...

pastu ade pertambahan utk subjek web programming...aku group ngan jaja, zaid, huda n nani...kitorang kumpulan ke-3 kene lmbt lg la...hehe...blh rest2 dulu...

cukop2 la ni aku menulis...kang boring lak korang bace...lg 2 project tu klu korang nk tau tny la aku sndri...haha...chiao... xD

Monday, July 14, 2008

Senarai filem yang diharamkan oleh aku...


Filem ini mengisahkan sekumpulan polis yang suka makan rasuah dan suka mengacau anak dara ketua kampung. Kecerempetan polis-polis ini amatlah memalukan sehingga mereka tanpa segan silu melakukan aksi-aksi kurang ajar menyebabkan mereka dibuang kerja beramai-ramai. Filem ini diharamkan kerana menayangkan aksi polis-polis tersebut berak di depan opis mereka setelah dibuang kerja.

Filem 2: PUTERI GUNUNG LADANG-Sebuah Cinta Jagung

Hang Buah telah ditugaskan oleh Sultan untuk pergi meminang Puteri Gunung Ladang di sebuah ladang ternakan itik yang menjadi tempat tinggal puteri tersebut. Didalam perjalanan untuk peminangan, Hang Buah telah mengalami beberapa kejadian dasyat seperti diserang biawak tropika, terlanggar tunggul kayu, terjatuh semasa mengambil konar baring, termengorat nenek tua yang sedang 'melepas' dan akhir sekali tersepak kura-kura yang sedang melintas. Apabila Hang Buah sampai di ladang tersebut alangkah terkejutnya kerana Puteri tersebut telah meletakkan syarat-syarat peminangan yang dasyat sehingga Hang Buah mati akibat dari rasa terkejut. Filem ini diharamkan kerana memaparkan aksi Hang Buah mengorek hidung kemudian dicalitkan di tangan Puteri tersebut.


Filem arahan Badu Hj Azmu ini mengisahkan seorang mamat yang suka lepak ditepi laut sehinggalah dia menemui seekor ikan dugung kemudian dia memelihara dugung tersebut. Selepas 5 tahun dia memelihara dugung itu dia pun melepaskan dugung itu kembali ke laut. Kemudian cerita ni pun habis. Filem ini diharamkan kerana pihak FINAS tak paham langsung apa sebenarnya motif filem ini.


Filem ini diharamkan terus sebelum memulakan rakaman kerana ia memaparkan kisah P.Ramlee(lakonan Ramli Beger)menjual CD pirate kepada Haji Bakul(lakonan Udo Ocean) kemudian Hj Bakul menengok CD tersebut bersama Labu(lakonan sapa ntah) sehinggalah A.R Trompet(lakonan A.R Badut) perasan yang CD itu adalah CD cetak rompak yang dijual oleh P.Ramlee... Cerita ini berpusing-pusing selama 2 jam sehinggalah anda akan melihat satu babak yang menjijikkan iaitu babak Naza Aziz (lakonan Naza Aziz) menguap sambil ternganga.

Sunday, July 13, 2008

Kesah cHoT...


Chot baru lepas tangkap gambar di kedai yang berhampiran dengan rumahnya. Sekarang, dia cuma perlu menaiki bas untuk ke Jabatan Imigresen supaya dia dapat membuat pasport baru untuk dirinya.

Setelah hampir sejam menunggu di perhentian bas, bas pun tiba. Chot naik dan disebabkan bas itu penuh sesak, Chot mengambil keputusan untuk berdiri sahaja sambil tangannya memegang gambar yang baru diambilnya di kedai tadi.

Tiba-tiba, bas itu brek mengejut. Chot terlepas gambarnya itu lalu jatuh ke bawah tempat duduk penumpang. Chot tunduk dan mencari gambarnya itu tadi.

Chot nampak gambar tadi berada di bawah tempat duduk seorang penumpang, lalu dia berkata, “Kak… Boleh tolong angkat sikit kain yang akak pakai tu tak? Saya nak ambik gambar…”


Chot baru habis main bolasepak dan berjalan menuju ke kereta. Tiba di keretanya, Chot dapati ada kesan kemik di sebelah pintu pemandu keretanya seperti terkena bolasepak.

Keesokkan harinya, Chot membawa kereta itu ke workshop. Mekanik di workshop tu yang sememangnya tahu akan ke’bendul’an Chot, cuba nak mempermainkan Chot. Dia memberitahu, sekiranya Chot meniup melalui lubang ekzos keretanya itu… pintu yang kemik itu akan kembung kembali dan keretanya akan kelihatan seperti sediakala.

Maka, Chot pun pulang ke rumah dan mula meniup melalui lubang ekzos keretanya itu. Tiada apa-apa yang berlaku. Chot meniup dengan lebih kuat lagi namun tetap juga tiada apa-apa yang berlaku.

Teman serumahnya, Chet… keluar dan bertanya, “Apa hang buat tu, Chot?” Chot menjelaskan kepada Chet bagaimana mekanik di workshop tadi telah mengarahkannya untuk meniup melalui ekzos kereta supaya kemikan di pintu keretanya akan kembung semula.

Chet menggeleng-gelengkan kepala, ketawa berdekah-dekah sambil berkata, “HELLLLO!! Awat la hang ni mangkuk sangat? Hang kena tutup semua cermin tingkap kereta ni dulu!”


Chot merempuh masuk ke satu perpustakaan awam dan meluru ke meja pendaftaran. “Saya nak buat aduan! Saya nak komplen!” jerkah Chot.

“Ada apa ni encik? Ribut-ribut?” tanya pustakawan bertugas.

“Saya ada pinjam satu buku cerita dari sini minggu lepas dan ianya sungguh mendukacitakan!” kata Chot.

“Apa masalahnya?” tanya pustakawan itu lagi.

“Banyak sangat watak dalam buku cerita tu dan saya tak paham langsung apa yang cuba buku tu kisahkan. Tak ada jalan cerita langsung!”

Pustakawan tersebut berkata, “Ahh… jadi, encik ni la yang ambil buku panduan telepon kami yang dah hilang dekat seminggu tu!”


Chot: “Chet, skrang dah pukui brapa?”
Chet: “3:15 petang.”
Chot: (dgn mimik muka kehairanan) “Aku pelik lar, awat sumer orang nak menipu dengan aku ari nih?”
Chet: “Awat lak? Bila lak aku tipu hang?”
Chot: “Sepanjang ari aku dok tanya masa kat orang, dan sepanjang ari jugak la aku dapat jawapan yang berbeza. Tak dak sorang pun yang bagi jawapan yang sama…”

Thursday, June 12, 2008

Perbandingan harge minyak...

pak lah kate...harge minyak kt malaysia ni lbh murah dr thailand & indonesia...yg tuan hambe bwt perbandingan ngan negare tu bwt ape ??? cube tgk perbandingan harge minyak kt bwh tu...jauh giler beze ngan malaysia...hurm........ sume negare kt bwh tu adalah negare pengeluar minyak...malaysia pon negare pengeluar minyak kenape harge mhl nk mampos ??? ish...marah nih !!!...huhu xD

Monday, June 9, 2008

aku ditagged !!!

adeh....malasnye aku nk disebabkn jamil telah menge'tag' aku...tepakse la aku menulis...

7 fakta tentang diri
1) anak sulung daripada 2 orang adik beradik
2) lahir 23/2/1989
3) speed plg laju penah aku bawak 160km/h (xleh bwk lbh...kang bos marah..hehe)
4) aku suke mkn mee goreng & nasik goreng USA (walaupon aku benci USA)
5) suka warna biru, hijau n hitam
6) aku ske donlod lagu
7) aku ske mkn buah pear

7 perkara menakutkan (jamil...yg ni aku pinjam ko pny...lbh krg cam aku pny je...hihi)
1) azab drp Allah Ta'ala
2) mati xsempat mengucap kalimah syahadah
3) mati dalam kekufuran
4) tidak tergolong dalam orang2 yang dilindungi di bawah arasy Allah
5) ummah berpecah belah
6) pemerintah yang zalim memerintah
7) membuat keputusan yang salah

7 lagu buat masa ini
1) Permintaan Hati
2) Terbang Tinggi
3) Menjaga Hati
4) Buronan Hati
5) Ketahuan
6) Matahariku
7) Main Hati

7 perkataan selalu sebut
1) ya Allah
2) ape cer ??
3) wuit2
4) oit
5) e'eleh
6) wei
7) lalala

7 perkara bernilai
1) aku sendiri
2) family aku
3) rakan2 aku
4) ilmu pengetahuan
5) laptop ku, hidup ku...hehe
6) enset aku
7) pengalaman lalu

7 pertama kali dalam hidup
1) 1st time masok asrama time aku mule2 masok KUKTEM (skrg UMP)
2) 1st time bwk moto time aku darjah 6
3) 1st time bwk kete time aku Form 5 (time tu umo aku br 16)
4) 1st time smpai Cherating time Family Day bdk2 2DCS
5) 1st time smpai kuantan time aku nk daftar masok KUKTEM
6) 1st time repair komputer time aku form 3
7) 1st time burn cd time aku Form 3 gak... ;D

7 blog pilihan
1) Apek Kecik
2) Kerol
3) Wan
4) Solah
5) Strawberryapple
6) Cik Dizzy
7) Obito

Thursday, June 5, 2008

minyak naik...ubah gaya hidup ???

camne nk ubah gaya hidup kalau harge sume bende makin naik...adakah perkataan BN bersamaan dgn perkataan "Barang Naik" ??? pkir2kn la erk...aku da x larat nk pkir...smlm aku beratur 15 min utk isi minyak moto...naseb baik x byk moto kt kedai minyak tu smlm...kete x yah kire ar....pjg ooo...kt bwh ni ade 1 video yg perli kerajaan sbb harge naik...klaka !!! haha...mmg de perli kaw2 perli2 pon ade maksud...xkn harge brg nk naik je...klu camtu smpai bile pon rakyat malaysia x blh hidup sng...adeh...fenin2 xD

Wednesday, June 4, 2008

minyak naik lg ???

adess....kali ni rm2.70 seliter...klu dikire nk isi rm5 mcm x pdn ngan moto aku...ini naik lg...lg x penoh la tangki minyak moto aku tu...adeh....mane pembangkang yg kate nk turunkan harge minyak klu derang menang pilihan raye tu ???janji kosong a.k.a telor ayam...hish...bengang tol...

kali ni sah2 duit ptptn aku abeh cpt sbb isi minyak moto pny psl...ikat prot kaw2 la sem dpn...huhu...nk mkn megi byk2 kang kene penyakit lak...tepakse ar minum air je...haha...klu minum air byk2 kembong la prot aku yg tgh kempis skrg ni...xD

Sunday, May 11, 2008

happy mother's day...

hurm..hari ni merupakan hari ibu to my mom...happy mother's day...thanks 4 being such a good mum... dah x de mak yg terbaik utk ku selain dirimu...cewah...ayat sedih lak...huhu...

PC arepin hangus...

peristiwe ni berlaku smlm...time tu kol 5 kot...tgh men game...tetibe pc tu padam...lps di post-mortem didapati bahawe power supply "Powerlogic" cap Sonic Gear kt pc tu meletop...huhu...skrg ni da x de la pc utk men game....waaa...boring tu...neway to ipin dr dak2 2DCS, kami bersimpati ngan ko...huhu xD

kt bawah ni gamba arepin bersame pcnye yg da x leh on...naseb baik power supply je rentung...klu 1 pc rentung mau nanges dak ipin tu...hihi ;)

Saturday, May 10, 2008

i wonder...

this present was given by my gf...she told me dat i only can open it on 10th May 2008 on 10pm...i wonder what is the thing inside this box...i want to open this box now...but i've to kept my i can't open long to wait... huhu :)

Friday, May 9, 2008

the broken radio link...

haha...da 2 minggu aku try repair link radio tuh...x berjaye gak...nmpk gaye kene cari link br la...da la nk cari link tu 1 masalah...adeh...sape2 yang ade link radio era, hitz, xfresh n sinar...share2 la ngan aku erk...huhu...sharing is caring...huhu

Ramalan personaliti....

hurm...xtau ar ape nk bile aku check awek aku pny...90% btol...aku pny 87%...haha...mmg power ar org yg bwt ramalan nih...

Apa pun kebetulan jer tu..Dalam Islam takde ni semua xD

Januari 01-09 ~ Anjing
Januari 10-24 ~ Tikus
Januari 25-31 ~ Singa
Februari 01-05 ~ Kucing
Februari 06-14 ~ Merpati
Februari 15-21 ~ Kura-kura
Februari 22-28 ~ Harimau Bintang
Mac 01-12 ~ Monyet
Mac 13-15 ~ Singa
Mac 16-23 ~ Tikus
Mac 24-31 ~ Kucing
April 01-03 ~ Anjing
April 04-14 ~ Harimau Bintang
April 15-26 ~ Tikus
April 27-30 ~ Kura-kura
Mei 01-13 ~ Monyet
Mei 14-21 ~ Merpati
Mei 22-31 ~ Singa
Jun 01-03 ~ Tikus
Jun 04-14 ~ Kura-kura
Jun 15-20 ~ Anjing

Jun 21-24 ~ Monyet
Jun 25-30 ~ Kucing
Jul 01-09 ~ Tikus
Julai 10-15 ~ Anjing
Julai 16-26 ~ Merpati
Julai 27-31 ~ Kucing
Ogos 01-15 ~ Monyet
Ogos 16-25 ~ Tikus
Ogos 26-31 ~ Kura-kura
September 01-14 ~ Merpati
September 15-27 ~ Kucing
September 28-30 ~ Anjing
Oktober 01-15 ~ Monyet
Oktober 16-27 ~ Kura-kura
Oktober 28-31 ~ Harimau Bintang
November 01-16 ~ Singa
November 17-30 ~ Kucing
Disember 01-16 ~ Anjing
Disember 17-25 ~ Monyet
Disember 26-31 ~ Merpati

Kamu memang seorang yang setia dan manis orangnya. Kesetian kamu memang tidak boleh disangkal lagi. kejujuran dan keikhlasan adalah kekuatan kamu, malahan di dalam kerjaya kamu memang boleh dipercayai. Kamu adalah orang yang sederhana dan sering bersikap rendah diri.Kamu bukan orang yang akan mencari masalah dan sukakan suasana yang damai.Kualiti itulah yang menjadikan teman-teman suka berada di sisi kamu. Cita rasa kamu di dalam fesyen juga diakui baik dan kamu akan mudah terasa malu dan sedih sekiranya alamari pakaianmu tidak lengkap dengan pakaian yang mengikut peredaran fesyen. Biarpun kamu tidak mempunyai teman yang ramai tetapi teman-teman yang bersama dengan kamu memang mempunyai kualiti yang baik.

Kamu ini memang penuh dengan muslihat! Namun, sikap itulah yang menjadikan kamu nampak bijak dan menjadikan wajah kamu comel dan mudah menarik perhatian orang disekelilingmu. Ramai yang suka berkawan dengan kamu kerana sikap kamu yang memang mengundang keseronokan kepada orang lain. Memang kamu sering dijemput untuk memeriahkan majlis dan ramai yang menyukai kehadiran kamu, tetapi kamu begitu sensitif orangnya dan itu menjadikan orang sekelilingmu berhati-hati untuk berbicara dengan kamu. sekiranya ada yang berani menggunakan perkataan kasar, memang mereka akan mengundang kemarahan kamu di tahap maksimum! Kamu perlu bijak mengawal emosi kamu kerana teman-teman juga manusia yang tidak lepas dari melakukan kesilapan.

Begitu kontra dengan spesies kamu, rupanya kamu ini memang pendamai orangnya. Kamu tidak suka terlibat dengan pertengkaran atau pergaduhan. Kamu begitu sukakan aktiviti luar rumah dan tidak gemar melepak tidak tentu arah tujuan. Memang dilahirkan untuk menjadi ketua dan memberikan arahan kepada orang lain dengan cara yang paling disenangi. Kamu memang suka menyayangi dan disayangi orang lain. Namun, kamu memang mudah dipermainkan oleh orang lain, jadi berhati-hati.

Kamu memang penyayang, disayangi namun kadang-kala begitu pemalu. Kamu sukakan keadaan yang senyap dan damai. Di dalam kehidupan, kamu suka mempelajari tentang perkara baru dan sentiasa melakukan setiap sesuatu dengan bersungguh-sungguh. Di dalam situasi normal, kamu memang nampak tenang tetapi apabila kamu dicabar, serta merta kamu mudah mengamuk! Mereka yang bernaung dibawah kucing memang bijak bergaya. Orang sekelilingmu sering menjadikan kamu sebagai idola di dalam berpakaian. Kamu bijak bersosial tetapi hanya bercakap dengan orang kamu kenali. Kamu memang begitu berhati-hati memilih teman.

Kamu semakin hampir dengan kesempurnaan dan begitu baik hati. Kebaikan kamu akan sentiasa dikenang orang sekeliling kamu. Kamu sukakan kedamaian, sekiranya teman-teman ada menyakiti hati kamu, kamu tidak akan cuba menyakitkan hati mereka pula. Kerana ini, kamu memang disayangi dan disenangi teman-teman. Kamu juga tidak suka cakap belakang dan orang sekelilingmu begitu senang dengan cara kamu melayan mereka. Kamu sentiasa akan memberi kasih sayang dan tidak pernah mengharapkan balasan. Pemurah juga adalah sikap kamu dan kamu sentiasa melihat kehidupan sebagai latihan praktikal.

Kamu adalah simbol sikap yang sentiasa riang. Apa saja yang kamu lakukan, kamu akan enjoy setiap detiknya. Kahadiran kamu menjadikan teman-teman serta orang sekeliling begitu riang dan senang dengan sikap kamu. Kamu adalah ketua di dalam kumpulan teman-teman dan bijak memujuk dan menghiburkan hati orang yang sedang gundah-gulana. Hipokrasi adalah sifat yang paling kamu benci dan orang yang sebegini memang kamu tolak tepi. Di dalam pekerjaan, kamu memang teratur dan sistematik. Namun, awas! Kamu mudah jatuh cinta!

Harimau Bintang:
Kamu seorang yang misteri. Kamu boleh berhadapan dengan tekanan dengan tenangnya. Kamu juga boleh menghadapi setiap senario yang menguji kesabaran tanpa perlu mengamuk untuk melepaskan geram. Kadang-kala, kamu ini kejam orangnya. Hmmm...kamu suka bergosip tetapi hanya bersama dengan teman-teman yang kamu percayai sahaja. Mereka yang bernaung di bawah harimau bintang adalah begitu teratur dan kemas orangnya. Tetapi, apa yang tidak tahan dengan sikap kamu yang mahu setiap sesuatu mengikut cara kamu. Sikap itulah yang menjadikan kamu senang hilang kawan. Namun, apabila teman-teman menghadapi masalah, kamu adalah orang pertama yang mereka cari.

Tidak sabar dan begitu hiperaktif! Kamu mahu segala-galanya dilakukan dengan pantas. Namun, kamu memang sederhana orangnya dan begitu suka apabila ramai yang memberikan perhatian kepada kamu. Kamu bijak berhadapan dengan masalah dan tidak mahu terlibat dengan sebarang kontroversi. Setiap langkah dan keputusan, kamu akan berfikir sebelum melakukannya. Kamu mempunyai kata hati yang kuat dan itulah yang menjadi penyelemat kepada kamu. Jangan tidak tahu, mereka yang bernaung di bawah monyet memang begitu bijak mencari wang dan begitu pandai mengatur kewangannya. Kamu memang akan berjaya di dalam perniagaan.

Tuesday, May 6, 2008

Pembunuhan di KFC ??

Ish3...sape pny keje la nih ??? kreatif benor...huhu

Cara - cara nk topup tanpa keluarkn duit !!!

Aku dapat daripada member yg keje kat kedai hp kat area2 sekitar ipoh. Duduk berborak dengan dia aku pun korek lah rahsia pasal handphone ni.

Last-last cair jugak dia. Dia pun bagi tau lah aku cara-cara nak mereload prepaid ni secara percuma...Ok, sila baca keterangan dibawah ni untuk kegunaan korang..Untuk semua talian 012,013,016,017 dan 019, anda semua selepas ini tak payahlah pergi ke kedai handphone lagi untuk mereload prepaid anda.

Disini ada cara untuk mereload handphone dengan cara yang agak illegal.. tapi cara mereload handphone ini hanya boleh digunakan pada 20 hingga 30 haribulan pada setiap bulan. Ini kerana setiap talian ini diupgrade pada masa-masa ini. Ok, kepada pengguna talian 012,013,016,017,019, dail 1415007 dan tunggu dalam 5 saat dan anda akan dengar seperti bunyi bising, tunggu sehingga bunyi itu hilang dan dail 9151 tunggu 3 saat dan tekan nombor telefon anda.Anda akan dengar dia cakap "please insert you pin number" masukkan 011785 45227 00734 tunggu selepas dia kata nombor pin selesai, lepas tu dial 0405 untuk kl dan s'gor, 0406 utk kawasan lain semenanjung dan 0409 utk sabah s'wak. Anda akan mendengar "for airtime top-up press 1723" selepas dail nombor kemudian tekan nombor telefon anda sekali lagi. Tunggu selepas bunyi bising selesai, dial 4455147 diikuti 146 selepas 5 saat...Ok, selepas beberapa saat, anda akan mendengar "your pin number is accepted" anda terus dail 1007 dan anda akan dengar "your key number is accept" terus dail 4566 dan anda akan dengar "your password is accepted". Lepas itu terus dail nombor talipon anda dan anda akan dengar "pale hotak kau berjambul 66, kat dalam dunia ni mana ada benda yang free, zaman skang nih masuktoilet pun kena bayar 20 sen!!"

Sudah lah pi balik buat kerja masing-masing..

Sekian,terima kasih.Hehe xD

Friday, May 2, 2008

Pantun Ultraman

Pulau Hokkaido jauh ketengah
Gunung Fuji bercabang tiga
Hancur Raksaser dikandung tanah
Ultraman yg baik dikenang jua.

Dua tiga Raksaser berlari
Maner nak samer Raksaser Kero
Dua tiga Ultraman boleh kucari
Maner nak samer Ultraman Taro.

Kalau roboh Kota Narita
Papan di Tokyo Ultraman dirikan
Kalau sungguh itu keje Raksasa
Badan dan kepaler dier Ultraman 'fire'kan.

Kajang Ultraman kajang berlipat
Kajang Raksaser mengkuang layu
Kalau Ultraman Ace tak cukup kuat
Ultraman Neos datang membantu.

Buai laju-laju
Sampai Pokok Sena
Apa dalam baju?
Lampu Ultraman nyaler.

Mengata dulang paku serpih
Mengata Raksaser
Ultraman pulak yang lebih-lebih.

Sudah gaharu cendana pula
Sudahlah kalah di'fire' pula.

Orang berbudi kiter berbahaser
'Fire' diberi pada raksaser.

Saje je aku ltk pantun lawak ntah pape nih...nk ilangkn boring....

Monday, April 28, 2008

Final Exam Dah Start !!! da nk start...mase utk tensen da, study, n study...jgn tido byk...huhu...sem ni aku ade 3 paper utk final...paper Operating System, Introduction To Multimedia ngan Object Oriented Programming...sume paper yg blh memecahkn otak aku...

to all my friends...gud luck 4 ur final...bwt yg terbaik...igt mak ayh yg kt umah tu...huhu...jgn hancurkn harapan derang...

kt bwh ni jadual pekse aku...huhu...wish me luck ;)

Sunday, April 27, 2008

I'm countdown to something...

Wednesday, April 16, 2008

new Ubuntu is coming...

aku ni mmg giler open source...klu blh aku nk install sume open source OS kt laptop memandangkn saiz hard disk yg tidak mengizinkan...aku pkai ubuntu je...da lame aku pkai ubuntu ni...dr aku sem 1...taun lps (kire lame la tu...huhu)...

aku mule tertarik ngan ubuntu ni bile aku tgk video psl beryl...effect utk giler wei...haha...n skrg ubuntu akn keluarkn ubuntu 8.04...coundown de ade kt bwh...klu nk tau papehal psl linux ni tny je aku tau cket2 je la...harap2 aku blh jwb la soalan korang tuh...hihi...

Tuesday, April 8, 2008

Tmpt berforum baru...

korang2 sume...sile la melawat website ni erk Friend bkn aku pembuat website ni...aku just moderator je kt rajin2 la berforum kt sane erk...

Thursday, March 27, 2008

ketensenan melampau...

waaa...xske3...apsal la internet kt uni aku nih KO ??? x de pape berite pon psl internet down ke...ape ke...aku nk bwt assignment pon ssh...adeh...kdg2 aku pkir cam mlg lak ddk kt UMP bg aku x mlg...sbb aku ade ramai kwn yg best2...huhu...

n aku nk bwt 1 pengumuman...dgn ini disahkn Iqbal a.k.a Peacefan da ade awek...hikhik...awek de cun la gak...huhu...x penah2 de ade awek...ini la 1st time awek de ??? tepakse dirahsiekan atas sbb2 tertentu...neway...ko jage dak tu lek lok erk Bal...jgn jd cam aku...haha... xD

Wednesday, March 19, 2008

banduan ???

Lately, ramai kwn2 aku bincang psl lagu yg banduan tu bwt sblm kene hukuman gantung...kire permintaan terakhir la nih...banduan ni disabitkn kesalahan membunuh...2 org die bunuh...sorang tu awek die n satu lg tu ex-bf awek die...

Cite de camni...banduan ni tgl sminggu lg sblm de kawen ngan awek de...but ex-bf awek die mintak couple blk...mmg pompuan tu nk ar...coz still banduan ni ngan awek tu clash ar...awek tu yg mintak...mmg frust giler ar banduan nih...mane x nye..lg sminggu je nk kawen jd camtu lak...bengang sgt ngan peristiwe tu...banduan ni pon bunuh ar awek n ex-bf awek de...pastu die serah diri kt polis...n mintak hukuman gantung...peargh...

Lagu ni dirakam oleh kawan die sndri...hayati la erk...

yg ni lirik lagu tu...

Bertahun sudah ku menunggu diri mu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untuk ku melupakan mu
Kerna kau ku cintai selalu

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Dikau pinta untuk melepaskan mu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan

p/s : aku sndri x sure btol ke x cite ni...aku just dgr dr kwn2 aku n tgk video tu...

Sunday, March 16, 2008


waaa....x ske tol...tenet kt uni aku ni makin slow...nk upload gamba pon ssh...hish...klu ikotkn nk je aku pkai area umah aku ni mane dpt nk update blog ssh ar...adeh...

erm...klu korang nk tau...tiap 5 minit connection akn direfresh...ini menandekn tenet slow nk mampos...hish...diulang skali lg...slow nk mampos !!! bengang tol...da mcm2 care da aku bwt nk bg tenet ni apekn daye...server kt uni ni g power dr otak aku...hehe...

so dgn ini aku mengisytiharkn next2 post aku yg aku karang dlm uni aku ni x de gamba...haha...

adios xD

yg benar,
incik nOugat

Sunday, February 24, 2008

Skateboard Expossure...

hahaha...ari ni ari yg plg best...sbb blh main skate puas2...but x sonok gak sbb pg tu ade test...huhu...neway...ape tu skateboard expossure ??? itu sbnr nye event dr kelab extreme universiti malaysia pahang...event ni diadakan utk menarik minat pelajar universiti bermain skateboard...aku jd ajk logistik je...ngeh3...

ade skaters jemputan dari kuantan...mmg tahap gaban ar trick pelajar ump sendiri x kurang hebatnya...kecuali aku ar (merendah diri seyh) ptg jela ade derang...mlm kitorang main sndri2 je kt cafe...sbb kebanyakan skaters tu ade hal mlm tu...

da ar tuh...nk tido ar...pnat main skate pny psl...abeh saket2 bdn aku...huhu...kt bwh tu special pose dr aku utk korang...majulah skate utk negara...

yg melaporkn...amat a.k.a nougat... =D

Saturday, February 23, 2008

happy birthday to me !!!!

huhu...ari ni ari jd aku yg ke happy sbb ramai yg wish...x menang tgn aku nk reply msg2 aku dpt reply gak ar sume...

sambil aku reply msg2 korang, sambil tu la aku study OS (operating system)...ari ni aku ade test OS...kol 2 lak aku ade oral test Islamic Institution...pastu kol 5 aku ade demo skate...adehh...what a full day...sgt bz...

ok ar...aku nk smbg study...chiao...

p/s : thanks kt jila, fifi, zaid, apik, ron n sesape yg wish aku td...ramai sgt...huhu...n to iqbal...eppy beday kt ko gak !!!

Monday, February 18, 2008


da dkt sbulan aku x update blog la skrg ngan skateboard demo...ngan assignment...ngan labsheet...adeh...tersangat, sangat, sangat la pnat...mkn pon da x tentu mase...blh gile x pe...lps beday aku nih...krg ar cket keje aku...huhu...

blie beday aku ??? 23 aribulan 2...ari sabtu sape nk bg adiah blh ar pos gi umah aku...haha...

p/s : 2 bdk2 dcs...kite ni nk gi mane sbnryne ujong sem ni...kompomkn cpt sblm knk2 tu angkat beg n chow awl...

Wednesday, January 16, 2008

Lakaran Penculik Sharlinie...

Help Dis Poor Gurl...

Monday, January 14, 2008


Alkisah pada hari semalam pada tanggal 13 Januari 2008. Maka berlakulah perlawanan sukan kesukaan ramai iaitu sukan bola sepak. Maka dengan dengan tidak ada segan silunya hamba menulis laporan pada hari kejadian.

Alkisah hamba masuk ditempat beradu tenaga iaitu disuatu padang diuniversiti di pantai timur iaitu Universiti Malaysia Pahang. Maka disitu hamba lihat perlawanan semakin sengit walaupun sudah masuk separuh masa kedua. Maka dengan tidak semena-mena ariffin telah masuk ke team KK2 pada masa itu hamba pun confuse atas sebab-sebab yang tidak munasabah dan telah diserap ke team KK1. Walaupun lambat hamba tetap nak report sebab tuan empunya blog sangat letih kebelakangan ini.

Straight to the point hamba ditugaskan ke posisi yng tidak asing dan menjadi bahan bualan iaitu sebagai penjaga gol yang kontoversi, sebab aper kontoversi lain hari kita citer. gawang gol pihak KK2 telah bolos, saper tendang hamba x ingat. Pastu cubaan demi cubaan dilakukan keatas gawang gol KK1, akan tetapi gol kontoversi berlaku apabila penjaga gol masuk sekali ke kawasan gol tetapi bola entah kemana.

Sepanjang perlawanan ini beberapa insiden telah berlaku tetapi atas semangat kesukanan yang tinggi, all been left behind kater orang putih, kater orang jawa aku malas nak translate sebab dah meraban dah report ni. Keputusan hari seri tetapi pihak KK2 dilihat menang besar dan hamba sendiri rasa boring sebab kena push penjaga gol. Laporan perlawanan yang seterusnya mungkin pada hari ni 14 Januari 2008. Kalau ader masa kitorang main kalau x der, x der la.

p/s: butiran laporan tidak dapat dinyatakan atas sebab gol keeper malas nak ingat

Kredit to : kebal a.k.a peacefan sbb de yg tulis post nih...

Friday, January 4, 2008

Ape yg angkasawan Malaysia nmpk apabile di angkasa...

Keputusan perlawanan Sec 1 vs Sec 2...

tanggal 3/1/2008 bersamaan dgn pukol 6 p.m...skuad bola bdk2 2DCS mengadakan perlawanan yg terbaik minggu ini...

squad sec 1 terdiri drpd kerol(kepten) , ipin , lan , adam , iqbal , papa @ faiz n aku...walaupun faiz dak sec de tetap membantu pasukan ini bertahan smpai ke akhir perlawanan...aku lak dulu aku sec 1...pastu ramai sgt pindah dr sec 2 gi sec 1...dgn x psl2 aku dicampak join masok sec 2...huhu...x sdey pon...sbb sume geng2 aku gak...

squad sec 2 pula terdiri drpd zahir(kepten) , wan , dzul , Z , zaid n ijat...derang ni sume dulu otai sec 2 (kecuali wan la...sbb de mmg stay sec 1) skrg...z , ipin , zaid n dzul da masok sec 1...huhu...apo ar korang nih...sbb tu la aku kene campak sec 2..huhu...

ok2...1st goal dijaringkn oleh zahir dari squad sec 1 hasil daripada hantaran cantik dari wan...mmg teknik yg sesuai utk parmainan di gelanggang kk2(atas tar)...seterusnya 15 minit permainan...keputusan masih sama...gol ke-2 pula dijaringkn oleh aku dari squad sec 1...hasil daripada sepakan ke dalam dari kerol...lalu aku menolak ke arah gol...slps itu...eksiden yg x disangka2 berlaku...apabila wan terkena bola di perutnya kerana terkene bola yg disepak oleh dzul dan ditahan oleh aku...sori erk wan...x sengaje...huhu...3rd goal dijaringkan hasil daripada hantaran kerol dari bwh gelanggang lalu diambil oleh aku...n terdapat ruang kosong di pintu gol...lalu aku menggelecek 2 pemain iaitu ijat dan zaid...dan melakukn try walaupon cuba ditahan oleh Z...akan tetapi hasil dari rembatan aku...maka gol dihasilkan...huhu...

didlm perlawanan ini...terdapat beberapa try menerusi kerol n ipin dari sec 1 & wan,dzul n zahir dr group sec 2...malangnya x dpt diceritakn di sini kerana terlalu pjg utk diceritakn...adam pulak main kejap je sbb de nk gi basoh kete de...ekeke...

berikut adalah keputusan perlawanan....

sec 1 (2) - (1) sec 2
player of da game...iqbal (defend terbaik)
keeper terbaik - papa
striker terbaik - zahir
midfield terbaik - wan n dzul
(aku tolak jd player of da game...alasan aku...merendah diri..ekeke)


yg melaporkn...
(en nougat)

p/s : wei...lain kali main laju2 cket...slow ar game td...huhu

Thursday, January 3, 2008

jln2 pusing Penang....

hurm...tanggal brape aribln ntah...aku pon da x igt...aku blk kg is in Penang...n klu korang nk tau...aku lahir kt sane aku ddk kt kl...sbb tu aku blh ckp 2 dialek...penang n kl...huhu...

nk jd crite...aku pon pusing2 la area kg aku tuh..dlm range 20km...aku jmpe la name tmpt klu nk pkir la kn...mmg name tmpt tu plek yg amat (bkn nickname aku...hehe) tgk2 la gamba kt bwh tu n kaji same ade pic tuh aku edit or not...pic tu mmg x edit pon...kualiti gamba krg cket la...sbb aku amek gamba ni pkai enset aku je...1.3mp je...huhu...

Tuesday, January 1, 2008

ToP tEn WaYs To FreAk Ur RoOmAteS OuT !!!

click on da pic to enlarge...tq ;p


© 2009 - ~nOuGAt’s Weblog~

Best viewed in 1400x900 resolution
using Mozilla Firefox